Peeling Vücut Bakımları

Peeling Vücut Bakımları

Cilt bakımı türlerinden biri olan peeling nedir? Peeling denilince akla ilk olarak yüz ve dudaklar gelse de aslında bu uygulama, vücudun tamamı için yapılmalıdır. Mevsimsel geçişler, hastalıklar, alerjiler zamanla cildin sağlığını da bozar. Kuru ve mat bir görünüme bürünen derinin zamanla kendini yenilemeye ihtiyaç duyduğu görülür. Bu yenileme işlemi için de vücut peeling uygulaması yapılmalıdır.

Vücut Peeling‘i Cildimizi daha iyi görünümlü bir hale getirmek,devamlı soğuk ve sıcak havaya maruz kalması dolayısıyla oluşan kuruluk ve çatlaklardan kurtarmak ve renk homojenliğini en iyi hale getirmek için kullanılan bir yöntemdir.

Uygulama için birden çok maske ve ürün bulunur. Banyoda yapılması önerilen vücut peelingi nemli deriye uygulandığında daha başarılı bir sonuç elde edilir. Uygulamanın açıklamasını yapabilmek adına öncelikle: “Peeling ne demek?” sorusunun yanıtlanması gerekir. Uygulamanın kelime anlamı cilt soyma olarak ifade edilir.

Peeling Nasıl Yapılır?

Gözeneklerin temizlenmesi, ölü derinin atılması, cildin nefes alması için bu uygulama yapılmalıdır. Bu bal ve tuz karışımı ile nemli derinin ovulması şeklinde gerçekleştirilebilir.

Dudak Pelling

Ayrıca bu karışım dudak peelingi için de uygulanarak başarılı sonuçlar alınabilir. Dudağa yapılacak peeling için bir fırça kullanılmalıdır. Karışım dudağa sürülüp 5-10 dakika kadar beklendikten sonra dudak yıkanır. Kalkan ölü deri yine bir fırça yardımıyla temizlenir.

Pelling Önerileri

Öneriler arasında peeling jel uygulamaları da bulunur. Jel şeklindeki maske formu, hassas ciltlere daha uygundur. Çünkü hassas cilt tipine sahip olan kişiler, tuz gibi malzemelerle uygulama yaptıklarında deride kızarıklık oluşma riski daha fazladır. Ve unutulmaması gerekir ki en iyi peeling maskesi, vücut tipine uygun olarak seçilendir. Bunun için doğal karışımlar hazırlanabilir. Ancak dileyen herkes uygulamayı güzellik merkezlerinde estetisyenlerin uzmanlığına bırakabilir.

Mekanik ve kimyasal olmak üzere 2 ayrı uygulama yöntemi bulunur. Kimyasal uygulama, vücuda bir uzman yardımıyla çeşitli asit bazlarından biri kullanılarak kontrollü hasar verilerek yapılır. Bu hasar, vücuda zarar verme amacı taşımayan, sadece üstteki kuru derinin kendini yenilemesi amacıyla yapılır. Güzellik merkezleri ya da evlerde uygulanan mekanik peeling uygulaması günümüzde daha yaygın olarak tercih edilir.

Peeling Faydaları

Peeling nasıl yapılır?” sorusuna verilebilecek birçok farklı cevap bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de şekerin suyla hafif şekilde eritilip yüze sürülmesidir. Aslında bu deri soyma yöntemi tüm vücuda uygulanabilir. En iyi peeling yöntemleri arasında gösterilen şeker peelingi, deriye parlaklık verir.

Peeling fiyatları açısından yapılan araştırmada ise doğal malzemelerle yapılan işlemlerde daha az bir maliyetle daha pratik uygulamalar yapıldığı görülür. Deniz tuzu, kaya tuzu gibi tuz çeşitleri de uygulamada tercih edilen malzemeler arasındadır. Daha profesyonel ürünler ve uzman estetisyenler eşliğinde uygulamayı güzellik salonumuzda ekonomik fiyatlarla yaptırabilirsiniz.

Peeling faydaları arasında:

  • Ölü derinin atılmasıyla cildin canlandırılması,
  • Canlanan cildin sağlıklı ve parlak bir görünüme kavuşması,
  • Uygulama sonrasında derideki sorunlarda azalmalar görülmesi,
  • Sivilce oluşumunun ve iltihaplanmanın önüne geçilmesi gibi durumlar sayılabilir.

Sağlıklı bir deri, sadece iyi bir görünüm açısından değil, uzun yıllar hastalıksız bir hayat sürebilmek için de önemlidir. Kıl dönmesi, deri iritasyonları ve daha birçok cilt sorununu egale edebilmek, yapılacak olan basit bir deri soyma işlemiyle mümkündür.

 

iletişim

Deniz mahallesi Konyaaltı Cad. 131 Sok. Mehtap Apt. 2/A MURATPAŞA, ANTALYA

0242 248 40 44

0543 314 04 33

elisspaturkey@gmail.com